Vitusapotek

Farmasihistorie fagwiki
(Omdirigert fra Vitus-kjeden)
Hopp til: navigasjon, søk
Fra kjedens stand under Farmasidagene 2006. Vitusapotekenes motto har vært: Vitusapotek - en friskere hverdag. Verdiene deres var: Kompetanseutvikling, lederskap, samspill og kultur, og de ville være frisk, moderne og effektiv.
Foto: Nina Aldin Thune
Det første Vitusapoteket
Foto: Nina Aldin Thune

Vitusapotek er en av apotekkjedene på det norske markedet. Kjeden kjøpte opp en del av apotekene etter lovendring i 2001. Opprinnelig var kjeden, som er en del av Norsk Medisinaldepot norsk, men eies idag av Celecio AG.

Om Vitusapotekene

Vitusapotekenes motto er: Vitusapotek - en friskere hverdag!

De ønsker å fremstå som et annerledes og friskere apotektilbud. Verdiene deres er: Kompetanseutvikling, lederskap, samspill og kultur, og de vil være frisk, moderne og effektiv.

Navnet Vitusapotek er inspirert av Den hellige Vitus, en katolsk skytshelgen, som i følge historien hadde helbredende evner. Sagnene varierer noe, men blant dem som var under hans beskyttelse var apotekerne. Han var en av De fjorten nødhjelpere som ble påkalt ved sykdom.

Den første logoen var en slange som var løsrevet fra hygieabegeret, mens den nåværende forestiller morter og pistil.

Grosist

Grosist for Vitusapotek er Norsk Medisinaldepot. NMD er datterselskap av Celesio AG. Grossistleddet består av 122 avdelinger i 10 europeiske land som betjener 50.000 apotek.

Se også

Eksterne lenker