Forskjell mellom versjoner av «Sosiale nettsamfunn»

Farmasihistorie fagwiki
Hopp til: navigasjon, søk
 
(Sosiologiske faktorer)
 
(14 mellomliggende revisjoner av samme bruker vises ikke)
Linje 1: Linje 1:
'''Sosiale nettsamfunn''' er samlingsteder på internett der brukeren kan møte andre mennesker.
+
'''Sosiale nettsamfunn''' er samlingsteder på internett der brukeren kan møte andre mennesker og skrive innlegg og artikler. Nettsamfunnene kan være diskusjonsfora, sosiale møtesteder som ''Nettby'' og ''Facebook'' og mer fagrelaterte som [[Wiki]]er. Disse nettstedene er basert på at brukerne deltar aktivt i nettsamfunnet og deler sine erfaringer og kunnskap.
 +
 
 +
==Wikier==
 +
Prototyen på en wiki er wikipedia som er en altomfattende encyklopedi, et allment oppslagsverk der all informasjon skal være universell. Den er basert på en felles dugnad der alle yter sitt til å utforme verket.
 +
 
 +
De siste årene er det vokst frem [[fagwiki]]er en wiki som er fagspesifikk og som har mekanismer, metoder og regler for å understøtte en faglig holdbar artikkelproduksjon.
 +
 
 +
==Sosiologiske faktorer==
 +
 
 +
===Likhet===
 +
===Makt===
 +
===Ulikhet===
 +
 
 +
==Se også==
 +
*[[Gemeinschaft]]
 +
*[[Gesellschaft]]
 +
 
 +
==Eksterne lenker==
 +
* [http://en.wikipedia.org/wiki/Social_network_service Engelsk Wikipedia: Social network service]
 +
* [http://no.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Crowdsourcing Wikipedia:Crowdsourcing]
 +
* [http://www.danah.org/SNSResearch.html Danah Boyd: Liste over artikler]
 +
* Boyd, Danah, Ellison, Nicole; [http://jcmc.indiana.edu/vol13/issue1/boyd.ellison.html "Social Network Sites: Definition, History, and Scholarship."]  Journal of Computer-Mediated Communication, volume 13, issue 11, October 2007. 
 +
* Glaser,Mark; [http://www.pbs.org/mediashift/2007/08/digging_deeperyour_guide_to_so_1.html Your Guide to Social Networking Online]
 +
 
 +
 
 +
[[Kategori:Sosiologi]]

Nåværende revisjon fra 30. jun. 2008 kl. 11:45

Sosiale nettsamfunn er samlingsteder på internett der brukeren kan møte andre mennesker og skrive innlegg og artikler. Nettsamfunnene kan være diskusjonsfora, sosiale møtesteder som Nettby og Facebook og mer fagrelaterte som Wikier. Disse nettstedene er basert på at brukerne deltar aktivt i nettsamfunnet og deler sine erfaringer og kunnskap.

Wikier

Prototyen på en wiki er wikipedia som er en altomfattende encyklopedi, et allment oppslagsverk der all informasjon skal være universell. Den er basert på en felles dugnad der alle yter sitt til å utforme verket.

De siste årene er det vokst frem fagwikier en wiki som er fagspesifikk og som har mekanismer, metoder og regler for å understøtte en faglig holdbar artikkelproduksjon.

Sosiologiske faktorer

Likhet

Makt

Ulikhet

Se også

Eksterne lenker