Ibsen-museet, Grimstad

Farmasihistorie fagwiki
Hopp til: navigasjon, søk

Ibsen-museet er iI huset der Henrik Ibsen disiplinerte og senere arbeidet som medhjelper. Det gamle apotek er restaurert og oppsatt i den stand det var på Ibsens tid. Ibsen-samlingen hører til Norges eldste Ibsen-museum, som ligger i Grimstad sentrum. I snart hundre år er det kommet Ibsen-relatert materiale inn til museet. Det originale apoteket som Ibsen arbeidet i, er bevart. Samlingen forteller derfor også mye apotekhistorie.

Om museet

I 1909 ble det opprettet en komité for etablering av et Ibsen-museum i Grimstad. Innsamling av gjenstander og arkivalia begynte i 1914. Museet åpnet i 1916 som Ibsenhuset og Grimstad Bymuseum. Fra 2006 er bygningen et rent Ibsen-museum. Museet formidler apotekerhistorie og Ibsens kunstneriske virksomhet. Ibsen-museet er et av landets litterære museer. I tillegg til å inneholde det originale apotekutsalget og Ibsens oppholdsværelse, er det også moderne utstillinger og museumsbutikk.

16. mar. 2015 - Hvis alle skulle tenke at det bare var de skikkelig gamle gjenstandene som skulle bevares, ville vi få hull i historien, sier faglig ansvarlig Olav Haugsevje ved Grimstad Bys Museer. Han forteller at de er i gang med å bygge opp en velutrustet avdeling med apotekgjenstander og apotekhistorie ved museet, ...

Eksterne lenker